Takimi i “Mozilla Balkans” – Sofie, Bullgari

Postuar më 14 Korrik, 2011 nga Altin - 1 Koment »

Më 4 dhe 5 Qërshorë për herë të tretë me rradhë u mbajt takimi i komunitetit të Mozilla’s për Ballkan. Kësaj Radhe Takimi u mbajt në Sofie të Bullgarisë.
Edhe kësaj rradhe Kosova pati përfaqsuesin e vetë, përfaqsuesit udhëheqës janë pjesë e komuniteteve në Ballkan ku janë të ftuar dhe të financuar nga Mozilla Europe për të marrë pjesë në këtë ngjarje 2 ditore. Lexojeni pjesën tjetër të artikullit »

Parti i Lansimit të Mozilla Firefox 4

Postuar më 8 Korrik, 2011 nga Altin - Nuk ka komente »

Komuniteti i Mozillas për Kosovë me FLOSSK dhe Universitetin Amerikan të Kosovës "AUK" më datën 15.Prill.2011 për herë te parë në Kosovë mbajtën Mozilla Firefox 4 Release Party në Prishtinë.

Kjo ngjarje u mbajt në njërën ndër sallat e Universiteti ku në dispozicion na u ofruan 4 projektorë dhe poashtu edhe u mundësua livestreaming nga 4 kamera…
Firefox 4 Release Party ne Kosovë nuk shkoi huq, për kundrazi aty morën pjesë më shumë se 50 participant të cilët patën rastin të informohenish me risitë e këti ueb shfletuesi.

Lexojeni pjesën tjetër të artikullit »

Mozilla Day në Gjakovë

Postuar më 8 Korrik, 2011 nga Altin - Nuk ka komente »

Për herë të parë në Kosovë, më 16 Tetor 2010 FLOSSK Organizon Mozilla Day në qytetin e Gjakovës, ne Biblotekën “Ibrahim Rugova” Gjakovë.

Në ktë event u fol kryesisht për Mozilla’n dhe Programet për web nga Mozilla si:

  • Firefox e Thunderbird,

poashtu u fol edhe për projektet e përhapjes së Firefox sikur SpreadFirefox,

  • Mozilla Camp Reps,
  • progresi me Firefox 4.0
  • Lokalizimi,
  • përkthimi në shqip i Firefox
  • Thunderbird por pa u lënë anash as
  • Add-Ons-at e Firefox-it.

Prezantues në këtë ngjarje ishin

  • Heroid Shehu,
  • Jon Berisha dhe
  • Endrit Vula.